Szczepanówka powstała z pasji do sadownictwa pielęgnowanej od pięciu pokoleń. Nazwa pochodzi od imienia Szczepan, który w 1913 roku wykupił z banku ziemskiego ziemię i założył gospodarstwo.
Szczepanówka to rodzinne Gospodarstwo Ogrodnicze, Tłocznia Soków Naturalnie Mętnych oraz Cydrownia. W naszej działalności skupiamy się na wytwarzaniu produktów charakteryzujących się wysoką jakością oraz doskonałym smakiem. W naszym gospodarstwie uprawiamy jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie i wiele innych owoców i warzyw. Część surowców przetwarzamy w naszej tłoczni na soki, syropy, octy i dżemy. Oferujemy naturalne i rzemieślnicze produkty pozbawione sztucznych dodatków.
Misją Szczepanówki jest popularyzowanie zdrowego odżywiania i życia blisko natury. Pragniemy oferować naszym Klientom wyłącznie zdrowe, smaczne i naturalne produkty, wyróżniające się wysoką jakością. Sadownictwo to nasza pasja, którą chcemy wyrażać poprzez nasze produkty.
Dane adresowe
Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka Elżbieta Buła
Kolonia Świdnik Mały 28A, 20-258 Lublin
Telefon: 663 728 003
E-mail: info@szczepanowka.pl
Ocet jabłkowy powstał z dojrzałych, kwaśnych jabłek uprawianych w Gospodarstwie Szczepanówka. Jest to naturalny ocet owocowy otrzymywany dzięki użyciu metody powolnej fermentacji. Charakteryzuje się wyrazistym i niepowtarzalnym smakiem.
Ocet jabłkowy można serwować do mięs, sałatek, zup oraz carpaccio. Może stanowić cudowną przyprawę w kuchni.
Bez konserwantów
Bez sztucznych aromatów
Naturalnie mętny
Niepasteryzowany
Świeże owoce
Długi proces fermentacji
Kwaśny octowy smak, zapach jabłek
Sok z buraka czerwonego powstał ze starannie wyselekcjonowanych buraków ćwikłowych uprawianych w Szczepanówce. Sok uzyskany został w wyniku tłoczenia na zimno zdrowych surowców. Trwałość produktu zawdzięczamy krótkiej pasteryzacji. Soki są mętne, niefiltrowane, dlatego też na dnie worka występuje charakterystyczny osad.
Tłoczony metodą na zimno
Świeże i zdrowe warzywa
Bez cukru
Bez wody
Bez konserwantów
Naturalnie mętny
Sok z marchwi powstał ze starannie wyselekcjonowanej marchwi uprawianej w Szczepanówce. Sok uzyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno zdrowych surowców. Trwałość produktu zawdzięczamy krótkiej pasteryzacji. Soki są mętne, niefiltrowane, dlatego też na dnie worka występuje charakterystyczny osad.
Tłoczony metodą na zimno
Świeże i zdrowe warzywa
Bez cukru
Bez wody
Bez konserwantów
Naturalnie mętny
Syrop z czerwonej porzeczki powstał z dojrzałych w słońcu owoców rosnących w Szczepanówce. Podstawę tego produktu stanowi sok uzyskiwany dzięki zastosowaniu tradycyjnej metody tłoczenia na zimno zdrowych i starannie wyselekcjonowanych owoców.
Słodko-kwaśny smak
Bez konserwantów i bez wody
Na bazie tłoczonego soku z czerwonej porzeczki
Sok wiśniowy powstał z dojrzałych w słońcu wiśni uprawianych w Szczepanówce. Sok uzyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno zdrowych surowców. Trwałość produktu zawdzięczamy krótkiej pasteryzacji. Soki są mętne, niefiltrowane, dlatego też na dnie worka występuje charakterystyczny osad.
Tłoczony metodą na zimno
Świeże i zdrowe owoce
Bez cukru
Bez wody
Bez konserwantów
Naturalnie mętny
Sok jabłkowy naturalnie mętny to w 100% sama natura. Wyciskany ze świeżych, słodkich i soczystych jabłek pochodzących z Gospodarstwa Ogrodniczego Szczepanówka. Nie zawiera dodatku cukru, wody czy konserwantów.
Sok uzyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno surowca, natomiast trwałość produktu dzięki zastosowaniu łagodnej pasteryzacji. Nasz naturalny sok jabłkowy jest rozlewany do opakowań szklanych o pojemności 250 ml. Osad znajdujący się na dnie butelki jest wynikiem opadania najgrubszych cząstek miąższu, co stanowi jeden z naturalnych procesów.
Syrop z mniszka lekarskiego powstał z kwiatów tej rośliny rosnącej Szczepanówce. Do produkcji syropu wykorzystaliśmy zdrowe i zebrane z naszych czystych terenów świeże kwiaty mniszka.
Bez wody
Bez konserwantów
Naturalnie mętny
Ze świeżych kwiatów zebranych z czystych terenów
Ziołowy smak
Syrop z aronii powstał z dojrzałych w słońcu owoców uprawianych w rodzinnym Gospodarstwie Ogrodniczym Szczepanówka. Do produkcji syropu wykorzystaliśmy tłoczony na zimno sok z aronii.
Bez wody
Bez konserwantów
Naturalnie mętny
Ze świeżych owoców
Dżem z jagody kamczackiej powstał z dojrzałych w słońcu owoców jagody kamczackiej. Ręcznie robiony, domowymi metodami.
Powidła śliwkowe powstały z dojrzałych w słońcu śliwek. Dżem robiony ręcznie, według tradycyjnej receptury.
Oczywiście to tylko przykładowe produkty, jakie w swojej ofercie ma Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka. Więcej znajdziecie Państwo na stronie: https://szczepanowka.pl/